Akçaabat Köfte

Yayınlanma Tarihi: 26 Ağustos 2017 Ekleyen: admin


Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişme süresi: 40 dakika
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Akçaabat köftesi adını yöresinden almaktadır köftemizin lezzeti kesim yapılan hayvanın etinden gizlidir, hayvanın eti kıyma yapılarak ve içerisine çeşitli baharatlar eklenerek yapılan bu köfte kömür ve odun ateşinde pişirilebilir. Bu köftenin ana malzemesi dana etidir. Akçaabat köftenin odun ateşinde pişmesi onun daha lezzetli bir hale gelmesini sağlamaktadır.

Köfte için malzemeler

  • 1 kg Akçaabat köftesi kıyması
  • 700 gram dana ön bu eti kıyması, yüz gram işkembe ya da böbrek yağı
  • iki yüz gram döş kıyması
  • altı diş sarımsak
  • dört dilim Trabzon ekmeği
  • dört adet sivribiber
  • yeterli miktarda tuz

Akçaabat köfte yapımı

1Köfte kıyması bir tepsiye konulur ve yavaş yavaş tuz eklenir, bir miktar kıyma avuç içine alınır ve silindir şekline getirilir bu silindirler teker teker tepsiye dizilir ve hazırlanan silindir şeklindeki köfte kıymasından birer birer koparılarak yassı şeklinde köfteler oluşturulur. Pişirme sürecine gelecek olursak yani en önemli püf noktaya.

2Tost makinası ısıtılır ve malzemelerimizden böbrek yağı tavaya sürülerek eritilir yağ eriyince köfteler tost makinasına konur ve pişirilir köfteler pişerken domates ve biberler de ızgaraya atılarak közlenir közleme bittikten sonra ekmekler de ızgaraya konulur. Tüm hepsi bir araya geldiğinde ortaya Akçaabat köftesi yani mükemmel bir yöresel lezzet çıkar. Akçaabat köfteyi lüks restoranlarda da küçük köfte ekmek satan büfelerde de görmek mümkündür. Bu yöresel lezzetin yerinde yenmesi en mantıklı olandır ancak herkesin o yöreye gidip gelme imkânı olmadığı için en yakın restoran ya da büfeye gidişte bir seçenektir. Ülkemizin yöresel yemeklerinden en güzellerinden birisi olan Akçaabat köftenin yapımı bu şekildedir eğer püf noktalara uyar ve pişirme sürecinde dikkatli olursanız köfteniz çok lezzetli olur.

Şimdiden afiyet olsun.

Akçaabat Köfte Videosu

Özet
recipe image
Yemek Adı
Akçaabat Köfte
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman

Yorumlar

26 Ağustos 2017

Yorumlarınızı bekliyorum...