Şeker Hamuru

Yayınlanma Tarihi: 11 Şubat 2017 Ekleyen: admin


Hazırlık süresi: 25 Dakika
Pişme süresi: 20 Dakika
Kaç Kişilik: 8

Şeker Hamuru Tarifi İçin Malzemeler:

  • 1 kahve fincanı toz şekeri
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
  • Birkaç damla kadar limon
  • Aldığı kadar pudra şekeri
  • Arzuya göre gıda boyası

Yapılışı

1Şeker hamuru nedir; şeker hamuru pasta ve kurabiye süslemesi için kullanılan, isteğe göre gıda boyası ile farklı renklerde hazırlanabilen ve yenilebilen hamurdur. Şeker hamuru nasıl yapılır diye merak edenlerin püf noktalarını bilmeleri gerekiyor.

2Pasta süsleme hamuru tarifi için gerekli olan malzemelerden şeker ve suyu orta boy bir tencereye alarak yaklaşık 20 dakika kaynatın. Kaynamasına yakın içerisine limon damlatın. Limon şeker hamurunun daha canlı renklerde görülmesini sağlayacaktır. Kaynayan suyu ocaktan alarak soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin.

3Şeker hamurunun yapılışı için ikinci aşamada şeker ve nişastaya ihtiyacınız var. Nişastayı ve şekeri bir kaba alarak karıştırın ve soğumuş olan şerbeti yavaş yavaş karışımın içerisine ilave edin. Pasta hamuru yapışındaki püf noktalardan biri suyu birden değil, azar azar pudra şekeri ve nişastanın üzerine eklemektir. Daha sonra tüm malzemeleri eliniz ile yoğurun.

4Şeker hamuru malzemeleri arasına dilerseniz, istediğiniz renkte bir gıda boyası ekleyebilirsiniz. Kırmızı şeker hamuru nasıl yapılır diye merak edenler, aynı malzemeleri verilen ölçüde kullanmalıdır. Farklı olarak hamuru yoğurmaya başlamadan önce, hamur istediğiniz rengi alana kadar kırmızı renkteki gıda boyasını eklemelisiniz. Kulak memesinden daha sert bir hamur elde edeceksiniz.

5Şeker hamuruna süsleyeceğiniz pasta veya kurabiyeye göre istediğiniz şekli verebilirsiniz. Şeker hamurunu açmak için ise un veya nişasta kullanabilirsiniz. Artan malzemeyi ise hava almayacak şekilde kapatarak, oda sıcaklığında yaklaşık 15 gün kadar bekletebilirsiniz.

Şeker Hamuru Yapılışı Videosu

Özet
recipe image
Yemek Adı
Şeker Hamuru
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman

Yorumlar

11 Şubat 2017

Yorumlarınızı bekliyorum...