Yemek Tarifi

Beyaz Peynirli Yumurta Tarifi

Hazırlık süresi: 5 Dakika
Pişme süresi: 5 Dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik

Özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan peynirli yumurta tarifi, taze demlenmiş bir çay ve kızarmış ekmekle hem besleyici hem de doyurucu değer kazanır. Damak tadına uygun farklı yardımcı malzemelerle renklendirilecek olan tarif, tereyağı kullanılarak hazırlanırsa lezzet bombası haline dönüşür.

Beyaz Peynirli Yumurta Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Beyaz Peynirli Yumurta Yapılışı

  1. Yumurtaların kırılacağı tavada tereyağı eritilir.
  2. Çatalla ezilen peynirler kızgın tavaya konur.
  3. Peynir hafif eridiği zaman yumurtalar bozulmadan kırılır.
  4. Baharatlar ve rendelenmiş hellim peyniri ilave edilir ve tavanın kapağı kapatılarak 5 dakika pişmesi sağlanır.
  5. Dileyenler bu tarife renkli biberlerden ekleyebilirler.
  6. Pişen yumurta taze kıyılmış dereotu ile servis edilir. Afiyet olsun.

Yumurta kırarken bazı püf noktalara dikkat ederek daha lezzetli sunumlar hazırlanabilir. Bunun için yumurta kabuğunun kırılmadan önce yıkanması ve özenle kurulanması gerekir. Yağda yapılan yumurtalarda renk değişikliğinin yaşanmaması için ocak ateşinin hep kısık seviyede tutulması gerekir. Yağı yakmadan kızdırmak maharet gerektirir. Sahanda hazırlanacak olan yumurta; taze otların yanı sıra söğüş domates ve salatalık ve zeytin ile sunulabilir.

Taze simit, çay, yumurta, beyaz peynir ve zeytin Türk kahvaltısı olarak güne enerjik bir başlangıç yapılmasını sağlarken, kaliteli bir protein kaynağı da oluşturur. Pastırma, sucuk, kavurma ve sosisli yumurta her sabah için ayrı ayrı planlanarak her masaya özel bir tarifle hazırlık yapılmasına yardımcı olur. Menemen ise hem beyaz peynirli sucuklu hem de sade bir şekilde hazırlanarak özellikle yaz sıcaklarında her öğün için sağlıklı bir beslenme seçeneği olarak görülebilir.

Beyaz Peynirli Yumurta Tarifi Videosu

Özet
Yemek Adı
Beyaz Peynirli Yumurta Tarifi
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman

Yorumlar