Yemek Tarifi

Cevizli Elma Tatlısı

üstüne sosu koy

Hazırlık süresi: 10 dakika
Pişme süresi: 45 dakika
Kaç Kişilik: 6-8

Sulu kıtır kıtır elma yenmesi keyif veren bir meyvedir. Ancak tatlısı yapıldığında da damakta unutulmaz tat bırakan bir tatlı olarak da rahatlıkla yenebilir. Cevizli enfes bir elma tatlısı özellikle misafirlere ikram için harika bir seçim olacaktır.

Cevizli Elma Tatlısı Malzemeler

Cevizli Elma Tatlısı Yapılışı

1Bir kabın içine toz tarçın ve toz şeker konularak karıştırılır. Elmalar yıkanıp kabukları soyulur. Daha sonra elmaların her biri bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesilir ve çekirdekleri çıkarılır. Elmalar daha sonra 3 su bardağı ile karıştırılmış olan limonlu suya batırılır ve temiz bir mutfak bezi kullanılarak kurulanır. Daha sonra kurutulan elmaların her birinin kesilmiş olan kısımları ilk olarak eritilmiş tereyağına batırılır ve sonrasında ise şekerli tarçın karışımına batırılır.

2Elmaların tarçınlı şeker karışımına batırılmış olan kısımları üste gelecek biçimde bir fırın tepsisine ya da borcama dizilir. Daha sonra elmalar önceden 190 derce de ısıtılmış durumda olan fırına sürülür ve yaklaşık olarak 40-50 dakika kadar bir süre boyunca pişirilir. Pişen elmalar fırın tepsisi içinde soğumaya bırakılır. Soğuyan elmalar daha sonra bir servis tabağına alınır. Elmaların içinde pişirilmiş olduğu tepsiye sızmış olan elma suyunu ise karamel gibi elmaların üzerine gezdirilerek dökülür. Arzuya göre elma tatlısını sade ya da elmaların tam ortalarına bir miktar krema ve çekilmiş ceviz koyarak süsleyerek servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Cevizli Elma Tatlısı Videosu

Özet
Yemek Adı
Cevizli Elma Tatlısı
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman

Yorumlar