Yemek Tarifi

Ev Yapımı Çeşnili Tereyağlar

Hazırlık süresi: 30 dk
Pişme süresi: –
Kaç Kişilik: 4 – 6 kişilik

Ev Yapımı Çeşnili Tereyağları için malzemeler :

Ev Yapımı Çeşnili Tereyağları yapılışı:

1Bu yazıda size peynirli ve otlu tereyağı tarifi anlatılmaktadır. Öncelikle tek seferde yapılan yoğurt kaymağı ile elde etmek imkânsız. Her hafta 4 litre süt ile evde yoğurt mayalama ile 4 – 5 kez yapılan yoğurdun kaymağını biriktirerek elde edilir. Çok kolay ve zorluğu olmayan bir işlemdir. Eski zamane kadınlarının her daim kendilerinin yaptığı işlerden biridir. İsteyen herkes evde sağlıklı tereyağ yapabilir.

2Her yaptığınız yoğurdun kaymağını buzdolabı poşetlerine koyarak buzlukta saklıyoruz. Bu işlemi en az 5 kez tekrarlıyoruz. Gerektiği kadar biriken kaymakları cam bir kavanoza koyuyoruz. Üzerine ağzından 4 parmak boşluk kalacak şekilde ılık su ekliyoruz. Pay bırakmamızın sebebi rahatça çalkalayabilmemizdir. Kapağını sıkıca kapatıyoruz ve kavanozu çalkalamaya başlıyoruz. 10 dakika kadar çalkalanan kaymağımızın yağ ve su olarak ayrıldığını göreceksiniz. Daha sonra kavanozun içerisine 4 adet buz atıyoruz ki yağlar katılaşsın. Buz ile tekrar çalkalamaya başlıyoruz. 10 dk. kadar daha çalkaladıktan sonra yağların su yüzüne biriktiğini göreceksiniz.

3Ayarladığımız temiz bir tülü alıyoruz. Bu tülü bir süzgecin içerisine yerleştiriyoruz. Daha sonra kavanozdaki karışımı süzgece döküyoruz. Süzgeci alıp soğuk su ile musluğun altında epeyce tutuyoruz. Bu işlem yağın donmasını ve daha rahat almamızı sağlayacaktır. Donan tereyağını bir kaba alıyoruz.

4İçerisine otlu peynir karışımını ekliyoruz. Bir güzel yoğuruyoruz. Güzelce şekil verip derin dondurucuda saklıyoruz. Bu çeşnili tereyağı poğaça ya da makarna soslarınızda kullanabilirsiniz.

Ev Yapımı Çeşnili Tereyağlar Videosu

Özet
Yemek Adı
Ev Yapımı Çeşnili Tereyağlar
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman

Yorumlar