Yemek Tarifi

Kakaolu Bisküvi Topları Tarifi

Hazırlık süresi: 15 dakika
Pişme süresi: –
Kaç Kişilik: 6 – 8 kişilik

Yapılışı çok pratik olan ve içine istediğiniz malzemeleri ilave ederek de hazırlayabileceğiniz bisküvi topları mutlaka denemeniz gereken enfes bir lezzettir. Ana malzemesi pötibör bisküvi olan bu aparatifi, ufalanmış kek ile de deneyebilirsiniz. Aşağıdaki tarif ise bisküvi topları için en leziz en ideal olanıdır. İçine fındık sevmeyenler ceviz, portakal sevenler portakal veya limon kabuğu rendesi de ekleyebilir. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış. Şimdi sıra tarifte. Çay ve kahvenizin yanına eşlik edecek nefis bir aparatif olan kakolu bisküvi topları tarifi ise şöyle:

Kakaolu Bisküvi Topları Tarifi İçin Malzemeler:

Kakolu Bisküvi Topları Yapılışı:

12 paket kakaolu pötibör bisküvi mutfak robotunda çekilerek iyice ufaltılır. (Sade pötibör bisküvi kullanacak iseniz kakao ve pudra şekeri miktarlarını 2 şer çorba kaşığı olarak ayarlayın)

2Ardından cezvede erittiğiniz 1 yemek kaşığı margarini, 1 çorba kaşığı pudra şekerini, 1 çorba kaşığı kakao, yarım çay bardağı damla çikolata, yarım çay bardağı dövülmüş fındık içi ve 2 3 çorba kaşığı kadar sütü de ekleyerek kaşık yardımıyla iyice karıştırın.

3Süt miktarını harç ele yapışmayacak şekilde ayarlayıp ekleyin.

4Ardından, hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve hindistan cevizine batırılarak iyice bulanır.

5Bir tabağa dizilerek buzdolabına alınır ve bir müddet bekletildikten sonra servis edilir.

Afiyet olsun.

Kakaolu Bisküvi Topları Tarifi Videosu

Özet
Yemek Adı
Kakaolu Bisküvi Topları Tarifi
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman

Yorumlar