Yemek Tarifi

Kremşantili Poğaça Tarifi

Hazırlık süresi: 30 Dakika
Pişme süresi: 30 Dakika
Kaç Kişilik: 12 – 14 Kişilik

Hamur işlerinin en sevilen tariflerinden olan krem şantili poğaça, değişik tadı ile deneyenlerden tam not almaktadır. Özellikle vakti olmayan bayanlar için ideal olan ve pratik bir şekilde yapılabilen krem şantili poğaçanın tarifi aşağıda anlatılmıştır.

KREM ŞANTİLİ POĞAÇA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER*+

KREM ŞANTİLİ POĞAÇA TARİFİNİN YAPILIŞI

1Öncelikle süt ılıtılır ve içine maya atılarak eritilir. Hamur yoğurma kabına oda sıcaklığında eriyen margarin koyulur. Daha sonra yumurta ile sütlü maya da margarine eklenerek karıştırmaya başlanır.

21 paket toz halinde krem şanti ve tuz, hamur kabına eklenerek el ile karıştırılmaya devam edilir. Biraz karıştırıldıktan sonra kabartma tozu ile 5 bardak un elendikten sonra yavaşça eklenir.

3Kulak memesi kıvamına gelene kadar hamur yoğrulur. Hazırlanan hamurun poğaça hamuru gibi değil kurabiye hamuru gibi olması gerekmektedir.

4Hazırlanan hamur ılık ortamda 20 dakika kadar bekletilir. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğü kadar bezeler alınır. Ortalama olarak 30 – 32 beze çıkmaktadır.

5Bezelere istenilen poğaça şekli verilir ve içerisine maydanozlu peynir harcı eklenerek kapatılır. Bütün poğaçalara şekil verildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu atılır.

6Hazırlanan poğaça, fırın tepsisinde 15 dakika dinlendirildikten sonra 180 derecede önceden ısıtılmış olan fırına sürülür.

7Üzeri kızarana kadar pişirilen poğaçalar biraz soğuduktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun

Kremşantili Poğaça Tarifi Videosu

Özet
Yemek Adı
Kremşantili Poğaça Tarifi
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman
Puanlama
3 Based on 1 Review(s)

Yorumlar