Yemek Tarifi

Nişan Kurabiyesi Tarifi

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişme süresi: 20 dakika
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Görüntüsüyle son derece şık bir havası olan nişan kurabiyesi, Özel günlerde sofraların başköşesine kurulabilir. Bu tarifte toz antep fıstığıyla hazırlayacağımız kurabiyenin uçlarına dileyenler sofra düzenine ve belirlenen renk temasına uygun olarak farklı toz süslemeler kullanabilirler. Aynı tarifi ucuna sıcak çikolata batırarak sabah kahvaltılarında okula giden çocuklara da servis edebilirsiniz.

Nisan Kurabiyesi İçin Gerekli Malzemeler:

Nisan Kurabiyesi Yapılışı:

1Tüm malzemeler teker teker hamur karıştırma kabına alınır ve yumuşak bir kurabiye hamuru elde edilir.

2Ceviz büyüklüğünde koparılan parçalar at nalı şekli verilerek ucu birleştirilir.

3Önceden 180 derecede fırına atılan kurabiyeler çok kurumaması için yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirilir. Bu aşamada kurabiyeler renk değiştirmemelidir.

4Bitter çikolata benmari usulü eritilir. Kurabiyelerin sadece uç kısımları erimiş çikolataya ve ardından da toz fıstığa bulanır. Şık bir tabağa dizilerek servis edilir. Hafifliği ve şık görünümüyle fark yaratan bu kurabiye tarifi tadıyla özel günlerin vazgeçilmez tatlıları arasında sayılabilir. Şık sunumlar için hazırlanan kurabiyeler farklı soslara bulanabilir ve katlı servis tabaklarına farklı renklerde dizilebilir. Eritilmiş kakaoya bulanan kurabiye uçları hindistan cevizi, fındık içi, renkli şekerler, haşhaş, kırılmış bisküvi ya da akla gelecek yaratıcı yenilebilir süsleme malzemeleriyle hazırlanabilir. Kurabiyeler tek tek poşete konarak süslü iplerle bağlanarak yılbaşı partilerinde de hediye olarak dağıtılabilir. Kurabiyenin ucuna bulanacak çikolata ve toz karışım ne kadar bol olursa lezzeti de o kadar fazla olacaktır.

Nişan Kurabiyesi Tarifi Videosu

Özet
Yemek Adı
Nişan Kurabiyesi Tarifi
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman

Yorumlar