Yemek Tarifi

Peynirli Karnıyarık Börek Ve Fırında Paçanga Böreği

Hazırlık süresi: 30 Dakika
Pişme süresi: 40 Dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Böreklerin her türlüsü hem ara sıcak olarak yemeklerin yanında hem de çıtır çıtır atıştırmalık olarak akşam beş çayının yanında tüketilebilir. Börekler herkesin sevdiği ve içerisine konan farklı malzemeler ile herkesin lezzet aldığı yemeklerdendir. Yaratıcı börek tarifleri ise her zaman için yapan kişinin elinin lezzetini alarak çokça istenen tariflerden olmuştur. Bugün sizlere tarifi çokça istenen karnıyarık börek ve fırında paçanga tarifi için gerekli olan malzemeleri vereceğiz.

Peynirli Karnıyarık Börek ve Fırında Paçanga Böreği için Malzemeler:

Peynirli Karnıyarık Börek ve Fırında Paçanga Böreği Yapılışı:

12 farklı börek için 2 ayrı tepsi alınır ve tepsilere yağlı kağıt konularak 1’er adet yufka serilir. Peynirli karnıyarık börek için iç harcı beyaz peynir, maydanoz ve karabiber ile hazırlanır ve iyice karıştırılır. Paçanga böreği için de 100 gr pastırma ince ince dilinir, yeşilbiber ve kaşarlar da dilimlenerek bir kaseye hepsi alınır. Hafif sıvı yağ ile karıştırılır.

2Her iki börek için de kullanılacak olan yufka yumuşatma malzemesi de ayrı bir kasede yumurta, tuz, yoğurt ve sıvı yağ ile hazırlanılır ve kaşık ile gerekli olan miktarlarda kullanılır.

3Börek harçları yufkalara koyulur. Üst katları için de birer adet yufka kullanılır ve yumuşatma sosu ile soslandıktan sonra 180 derecede 20 dk kadar pişirilir. Soğuyunca servis edilir.

Afiyet olsun

Peynirli Karnıyarık Börek Ve Fırında Paçanga Böreği Videosu

Özet
Yemek Adı
Peynirli Karnıyarık Börek Ve Fırında Paçanga Böreği
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman

Yorumlar