Yemek Tarifi

Poşette Tavuk Nasıl Yapılır

Hazırlık süresi: 30 dk
Pişme süresi: 20 dk
Kaç Kişilik: 3 Kişilik

Tavuk yemekleri he yaştan kişinin severek yediği yemektir. Tavuk yemekleri aynı zamanda hem ekonomik hemde yapımı kolaydır. Fırın poşetinde yapılan tavuklar yumuşacık olması ve kızarmasının yanı sıra tavuk kendi suyunu kaybetmeden pişer. Poşette tavuk yemeğini herkes rahatlıkla yapabilir.

Poşette Tavuk Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:

Yapılışı:

1Öncelikle tavuğu soslanmalıdır. Derin bir kaba zeytin yağı, tuz, salça ve baharatları atın. Hepsini bir biriyle iyice karıştırın. Daha sonra tavuğu içine koyarak sosu tavuğun her yerine iyice sürün. 15-20 dk boyunca soslu şekilde tavuğu bekletin.

2Soğanı, havucu ve patatesi soyarak yıkayın. Soğanı, patates ve havucu orta kalınlıkta yuvarlak şekilde kesin. Kabağı sadece yıkayın ve kabuklarını soymadan yuvarlak şekilde doğrayın.

3Soslanmış olan tavuğu fırın poşetine yerleştirin. Daha sonra da doğramış olduğunuz malzemeleri üzerine ilave edin. Sos kabının dibinde kalan sosu da fırın torbasının içine ekleyin. Sarımsakları soyun ve ikiye bölerek katın. Fırına koyduğunuz poşetin ağzını sıkı bir şekilde bağlayın ve birbiriyle sağa sola sallayarak karıştırmaya başlayın. Kürdan yardımıyla poşetin üzerine bir kaç tane delik açın.

4Fırın poşetindeki tavuğu fırın tepsisine koyarak önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında 30 dakika boyunca pişirin.

5Poşetten çıkardığınız tavuğu servis tabağına alarak servis yapın.

Afiyet olsun…

Poşette Tavuk Nasıl Yapılır Videosu

Özet
Yemek Adı
Poşette Tavuk Nasıl Yapılır
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman

Yorumlar