Yemek Tarifi

Pratik ezme sosunuz hazır. Tabağa alıp üzerini bir iki dal naneyle süsleyip servise sunabilirsiniz.

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişme süresi: 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 kişilik

Kayseri iline ait olan kayseri yağlaması tarifi el açması hamur ile yapılabildiği gibi pratik olarak lavaş ile de yapılmaktadır ve aynı tadı vermektedir. Aşağıda lavaş ile yapılabilen kayseri yağlama tarifi anlatılmıştır.

KAYSERİ YAĞLAMA TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

KAYSERİ YAĞLAMASI TARİFİNİN YAPILIŞI

1Kayseri yağlaması için öncelikle sıvı yağ bir tavaya alınarak yarım kilo kıyma eklenir ve kıymalar suyunu salıp çekene kadar pişirilir. 3 tane kuru soğan yemeklik olacak şekilde ince ince doğranır ve kıymanın içine kıymalar suyunu çektiği zaman eklenir.

25 tane sivri biber de ince şekilde doğranarak soğandan sonra kıymanın içine eklenir ve kavrulmaya devam edilir. 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası eklenir ve çok az kavrulduktan sonra küçük şekilde doğranan domatesler eklenir.

32 su bardağında sıcak su ilave edilerek 3 dakika kadar daha pişirilir. Karışım suyunu çekmeden önce baharatlarda katılarak karıştırılır ve kapağı kapatılarak ocaktan alınır.

4Servis yapılacak olan tabağa 1 tane lavaş alınır ve üzerine kıymalı karışımda koyularak iyice yayılır. Üzerine bir lavaş daha koyulur ve üzerine yine kıymalı karışım yayılır.

5Tüm malzeme bu şekilde bitene kadar yerleştirilir. En üste kalan bütün harç dökülür ve üçgen olacak şekilde kesilir. Sarımsaklı yoğurtta hazırlanarak lavaşların üzerine dökülerek servis edilir.

Pratik ezme sosunuz hazır. Tabağa alıp üzerini bir iki dal naneyle süsleyip servise sunabilirsiniz. Videosu

Özet
Yemek Adı
Pratik ezme sosunuz hazır. Tabağa alıp üzerini bir iki dal naneyle süsleyip servise sunabilirsiniz.
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman

Yorumlar