Yemek Tarifi

Sebzeli Omlet Tarifi

Hazırlık süresi: 10 dakika
Pişme süresi: 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 kişilik

Uzun kahvaltıların olmazsa olmazı yumurtanın haşlama, sade omlet, menemen gibi pek çok tarifi mümkün. Sebzeli omlet alışılmışın dışında farklı, besleyici ve bir o kadar lezzetli bir tarif. Yapılışı ise oldukça kolay.

Sebzeli omlet için malzemeler:

Sebzeli omlet yapılışı:

1Zaman tasarrufu açısından omleti yapmaya öncelikle bütün sebzeleri doğramakla başlayın. Küp küp şekilde ya da nasıl arzu ederseniz 2 adet orta boy patatesi, 1 adet kırmızı yağ biberini, 1 adet sarı dolmalık biberi, 1 adet kuru soğanı, 1 adet domatesi ve 10 adet mantarı doğrayın.

2Bir tavaya 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyup ilk olarak patatesleri 5 dakika pişirin. Hafif renk alasıya kadar tavada çevirdikten sonra üzerine doğradığınız 1 adet soğanı da ekleyip 2-3 dakika birlikte pişirdikten sonra geriye kalan doğramış olduğunuz biberleri, mantarları ve domatesi ekleyin. Tekrar 2 kaşık sıvı yağ ekledikten sonra tavanın kapağını kapayıp birkaç dakika sebzeleri soteleyin. Ara ara kapağı açıp sebzeleri karıştırıp, çift taraflı pişmelerini sağlayın.

3Bir kaba 4 adet yumurtayı kırıp, sarısı ve beyazı ile birlikte çırpın. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve kırmızı pul biberi ekledikten sonra sotelenmiş sebzelere çırptığınız yumurtaları ilave edip iyice karıştırın. Yumurtalar piştiğinde tarifiniz hazırdır. Arzu ederseniz ocaktan almadan 1-2 dakika kadar önce üstüne rendelenmiş kaşar ekleyebilirsiniz.

Sebzeli Omlet Tarifi Videosu

Özet
Yemek Adı
Sebzeli Omlet Tarifi
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman

Yorumlar