Yemek Tarifi

Sirkeli Tuzlu Gevrek Kurabiye

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişme süresi: 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 -12 kişilik

Pastanelerden aldığınız ve tadına bir türlü doyamadığınız kurabiyelerin lezzetinin sırrını kaçınız biliyorsunuz, desek belki de birkaç kişi ya da hiç kimse bilemez. İşte o kurabiyelerin en büyük sırrı içindeki sirkedir. Turşularda ya da temizlik yaparken bile kullandığınız şirke şimdi kurabiye hamurunun içinde… Çay saatlerinize yakışacak kıyır kıyır bu tarifi çok beğeneceksiniz. Hem de nişasta olmadan ağızda dağılan kıyır kıyır kurabiye olur muymuş hiç, sözünü de unutacaksınız. İşte o muhteşem ağızda dağılan kıyır kıyır sirkeli tuzlu kurabiye tarifi

Malzemeler

Yapılışı

1Sirkeli tuzlu kurabiye yapımına geçmeden önce ısınması için fırın açılarak 200 dereceye ayarlanır.

2Yoğurma kabına 3 su un elenir ve oda sıcaklığında erimiş margarin ilave edilir.

3sirke, sıvıyağ, kabartma tozunu tuzu ve İki yumurtanın birinin tamamı, birinin de akını olacak şekilde unun içerisine ilave edilir ve homojen kıvamına gelinceye kadar yoğurulur.

4Kıvama gelen hamurun üzeri örtülerek 20 dakika dinlenmeye bırakılır.

5Dinlenme işleminin ardından ceviz büyüklüğünde bezeler kopartılarak ince rulo şekilde uzatılır ve uçları birbirinin içinden geçecek şekilde şekiller verilerek fırın tepsisine dizilir.

6Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpiştirildikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık10 -15 dakika pişirilir.

7Pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Sirkeli Tuzlu Gevrek Kurabiye Videosu

Özet
Yemek Adı
Sirkeli Tuzlu Gevrek Kurabiye
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman
Puanlama
4 Based on 6 Review(s)

Yorumlar