Yemek Tarifi

Sütlü Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi

Hazırlık süresi: 5 Dakika
Pişme süresi: 30 Dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Helva denilince akla ilk gelen helva çeşidi, hafif esmer görüntüsü ve muhteşem tadı ile irmik helvasıdır. İrmik helvası yöreye göre farklı malzemeler ile çeşitlenebilmektedir. Sütlü irmik helvası ise irmik ve süt karışımının en leziz halidir. İrmik süt ile pişirilerek lezzetine lezzet katılır. Hafif kavruk kokusu ve lezzeti ile hafif tatlılardan biri olan sütlü irmik helvası yapımı da oldukça kolaydır. Sütlü ve fıstıklı irmik helvası lezzet bakımından da yemesi keyifli bir tatlıdır. Aniden gelen misafirlere tatlı ikramı yapabilmek için bu helva çok çabuk servise hazır hale getirilecektir. Bazı tariflerde ise fıstık ya da çam fıstığı kullanılabilmekte. Lezzetini arttırmak için yer fıstığı en uygun malzemelerden biridir. Bol fıstıklı sütlü irmik helvası farklı sunumlar ile sofralarda yerini alabilir.

Sütlü Fıstıklı İrmik Helvası Malzemeleri

Sütlü Fıstıklı İrmik Helvası Yapılışı

1Tereyağ ve irmik yanmaz tava içerisine koyulur. İrmik sadece esmerleşmelidir. Yanık irmik, helvanın tadını bozacaktır. İrmiğin dibinin tutmamasına özen gösterilmesi gerekir. Bu yüzden kısık ateşte kavrulmalıdır.

2Kokusu çıkan ve rengi hafif değişen irmik üzerine fıstık eklenir. Bir kaç dakika bu şekilde fıstıkların da esmerleşmesi için kavrulur. Çok fazla kavurmaya gerek yoktur.

3Şeker üzerine ilave edilir.

4Kaynamış olan süt irmik üzerine ilave edilir ve ocaktan alınır. Demlenmeye bırakılır.

5Pişmiş olan sütlü fıstıklı irmik helvası sütün eklenmesi ile beraber irmikler şişecektir. Daha sonra ılık bir şekilde servis tabaklarına alınır. Üzerine dondurma ya da meyve dilimlenerek servis edilebilir.

Sütlü Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi Videosu

Özet
Yemek Adı
Sütlü Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman
Puanlama
1.5 Based on 3 Review(s)

Yorumlar