Yemek Tarifi

Tiramisu Nasıl Yapılır

Hazırlık süresi: 10 Dakika
Pişme süresi: 35 Dakika
Kaç Kişilik: 4-6

Oldukça beğenilen bir tatlı tarifi olan tiramisu tadıyla ve kolay yapımı ile yemeğe doyulmaz bir tatlıdır. İtalya’dan gelmiş bir lezzet olan tiramisu nasıl yapılır öncelikle tarife başlamadan malzemelerden başlayalım.

Tiramisu İçin Malzemeler Pandispanyası için;

Yapılışı

1Bir kabın içinde yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Sarısının içine toz şekeri koyarak iyice çırpın. Diğer tarafta ayırdığınız akların içine bir tutam tuz koyarak 10 dakika kadar iyice mikserle çırpın. Akların üzerine yumurta sarısını da ekleyip akların köpüğünü söndürmeden alttan karıştırın. Başka bir kapta kakao, nişasta, un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp elekten geçirin. Daha sonra yumurtalı karışıma katarak köpüğü söndürmeden karıştırmaya devam edin. Yağlanmış ve çok büyük olmayan bir kalıba karışımı dökün.

2Çok beğenilen tiramisu yapımı için diğer yandan kremanızı hazırlayın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında yaklaşık 30 35 dakika pişirin. Pandispanya pişince bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin. Krem şantiyi 1 çay bardağı soğuk sütle hazırlayın. Sıcak suyla neskafeyi karıştırarak içine şeker ekleyin iyice karıştırın. Kestiğiniz pandispanyayı neskafeli suyla ıslatın ve servis tabağında olmasına özen gösterin. İçine hazırladığınız kremayı yayın diğer parçayı kapatarak aynı şekilde onu da neskafeli suyla ıslatın. Üzerine krem şantiyi iyice yayın. Üstüne isteğe göre kakao ya da neskafe serperek servis edin. Afiyet olsun.

Tiramisu Nasıl Yapılır Videosu

Özet
Yemek Adı
Tiramisu Nasıl Yapılır
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman

Yorumlar