Yemek Tarifi

Toz Pudingli Kek Tarifi

Hazırlık süresi: 10 Dakika
Pişme süresi: 30 Dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik

Hep aynı tariften aynı tarz kekleri yemekten sıkılanlar için yepyeni ve tadına doyulmaz bir kek tarifi var. Pudingi hiç fırında pişirmeyi denediniz mi? Peki ya bunu kek lezzeti ile birleştirmeyi denediniz mi? Biraz sufle, birazda browni tadında, tatlı krizinizi hemen bastıracak lezzetli mi lezzetli kek tarifi işte şöyle;

Toz Pudingli Kek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler :

Yapılışı :

1Geniş bir karıştırma kabına yumurtayı kırın. Köpük köpük olana kadar iyice çırpın. Üzerine toz şeker ilave edin ve macun kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra üzerine sıvı yağ, süt, kabartma tozu ilave ederek, karıştırıcı ile elde iyice karışmasını sağlayın.

2Hazırlanan karışıma, puding toz karışımını ilave edin. İyice karışmasını sağlayın. Puding katılan keklerde, puding fırında pişerek kek gibi kalıp halinde oluyor. Daha yumuşak ama sakız gibi bir kıvam elde ediyorsunuz. İyice karışan karışıma un ilave edin ve güzelce karıştırın. Çok fazla koyulaşan kıvam için üzerine biraz süt gezdirin ve karıştırmaya devam edin.

3Hazırladığınız kare bir fırın kabını güzelce tereyağı ile yağlayın. Üzerine kek karışımını ilave edin. Kek karışımını ilave ettikten sonra kabı hafifçe tezgaha vurdurarak kabarcıkların gitmesini sağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Kabarcıkları giderilen kek çok fazla kabarmayacak. Bıçak ile kontrol ederek piştiğinden emin olduğunuza keki fırında çıkarın. Hafif soğuduktan sonra kare kare dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Toz Pudingli Kek Tarifi Videosu

Özet
Yemek Adı
Toz Pudingli Kek Tarifi
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman

Yorumlar