Yemek Tarifi

Tuzlu Peynirli Kurabiye

Hazırlık süresi: 15 Dakika
Pişme süresi: 25 Dakika
Kaç Kişilik: 4-6 Kişilik

Kurabiye dendiğinde akla hep tatlı olan versiyonlar gelse de bazı kişiler tatlılardan değil tuzlu olan kurabiyelerden hoşlanmaktadır. Tuzlu peynirli kurabiye, tatlı kurabiyelerden hoşlanmayanların favorisi olacaktır.

Tuzlu peynirli kurabiye için malzemeler

Tuzlu peynirli kurabiye yapılışı

1Tuzlu ve peynirli kurabiye tarifi için ilk iş yumuşamış olan tereyağını el ile parçalayarak yoğurma kabına almak olmalıdır. Daha sonra üzerine 1 adet yumurta kırılmalı ve bu iki malzeme birbiri ile karıştırılmalıdır.

2Daha sonra üzerlerine 1 paket kabartma tozu ilave edilmelidir. Lor peynirinin de eklendiği hamur bu malzemelerde bir süre karıştırılmalıdır. En son aşamada ise un eklenmelidir.

32 su bardağı un eklenen kurabiye hamurunun içerisine kıvam alması için 1 çay bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmelidir. Tüm malzemeleri eklenen hamur iyice yoğrulmalıdır.

4Kurabiyelerin güzel bir şekilde kabarması için hamurun iyice yoğrulması şarttır. Bu sayede kabartma tozu her noktaya eşit olarak dağılmış olacaktır. Güzelce yoğrulan tuzlu ve peynirli kurabiye hamuru kulak memesi kıvamına geldikten sonra şekillendirilmelidir.

5Hamur sert ise biraz daha süt ilave edilmesi mümkündür. Kıvam alan hamura ise istenildiği gibi şekil verilmesi mümkündür. Bu aşamada kurabiye kalıplarının kullanılması da mümkündür.

6Şekil verilen her kurabiye yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerine dizilmelidir. Dizilen kurabiyelerin her birine yumurta sarısı sürülmeli ve susam gezdirilmelidir. İsteğe bağlı olarak çörek otu eklenmesi de mümkündür.

7Daha sonra 180 derece fırına atılan kurabiyeler 25 dakika kadar pişirilmeli ve yanında çay ile servis edilmelidir. Afiyet olsun.

Tuzlu Peynirli Kurabiye Videosu

Özet
Yemek Adı
Tuzlu Peynirli Kurabiye
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman

Yorumlar