Küllü Kurabiye Tarifi

Yayınlanma Tarihi: 28 Eylül 2017 Ekleyen: admin


Hazırlık süresi: 20 Dakika
Pişme süresi: 15-20 Dakika
Kaç Kişilik: 4-6 Kişilik

Kurabiyeler, sevmeyeninin olmadığı lezzetli çay yanı tariflerinden bir tanesidir. Bu denli lezzetli olan kurabiyeler her geçen gün geliştirilmekte ve yeni tarifler ortaya çıkartılmaktadır. Buna en iyi örnek küllü kurabiye tarifi olacaktır. Küllü kurabiye adını üzerine yer alan kakao ve pudra şekeri karışımından almıştır. Bakıldığında gerçekten küllüymüş gibi görünen bu kurabiye çocukların ilgisini çekecek ne ideal kurabiye tariflerinden bir tanesidir.

Küllü kurabiye tarifi için malzemeler

  • 2 çorba kaşığı margarin ya da tuzsuz tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 1-2 damla vanilya özütü ya da paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 5 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 çorba kaşığı dark kakao

Küllü kurabiye tarifi yapılışı

1Küllü kurabiye yapımında başlamadan önce külü yani üzerine bulanacak arışımı hazırlanmalı ve bir kenarda bekletilmelidir. Bunun için 5 çorba kaşığı pudra şekeri ve 2 çorba kaşığı dark kakao karıştırılacak ve küle benzer gri bir karışım elde edilecektir.

2Bu karışım kenarda beklerken sıra kurabiye yapımına gelmektedir. Kurabiye için yumuşayan tereyağı ya da margarin bir kaba alınmalı ve üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilmelidir.

3Bir miktar karıştırılan bu iki yağın üzerine 2 su bardağı tam buğday unu ve 1 çay bardağı toz şeker ilave edilmelidir. Daha sağlıklı olması isteniyorsa şeker yerine üzüm pekmezi eklenmesi de mümkündür.

4Daha sonra elle biraz yoğrulan hamurun üzerine vanilya özütü ve kabartma tozu da eklenerek yoğurmaya devam edilmelidir. Hamur içerisindeki tüm malzemeler birbirine geçtikten sonra sıra şekilde vermeye gelmektedir.

5Hafif elips şekli verilen kurabiyeler önceden hazırlanmış kakao ve pudra şekeri karışımına bulanmalı ve daha sonra fırın tepsisine dizilmelidir. Fırın tepsisine yağlı kağıt konması yapışma problemini önleyecektir.

6Bu şekilde hazırlanan kurabiyeler önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirilmeli ve sertleştikten sonra fırından alınmalıdır.

Küllü Kurabiye Tarifi Videosu

Özet
recipe image
Yemek Adı
Küllü Kurabiye Tarifi
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman

Yorumlar

4 Ekim 2017

Yorumlarınızı bekliyorum...