Beyran Çorbası Yöresel

Yayınlanma Tarihi: 30 Mayıs 2017 Ekleyen: admin


Hazırlık süresi: 20 Dakika
Pişme süresi: 30 Dakika
Kaç Kişilik: 4-6

Malzemeler

  • 1 kg. kemikli kuzu gerdan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (isteğe göre kuzu iç yağı kullanılabilir)
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 8 ya da 10 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber

Beyran çorbası yöresel tarifi yapılışı

1Öncelikle düdüklü tencere alınarak içerisine et konulup üzerini geçecek kadar su döküldükten(su miktarı istenilen çorba kıvamına göre ayarlanabilir) sonra yanan ocağın üzerine konularak tenceredeki etler haşlanır.

2Etler iyice haşlandıktan sonra suyu başka bir kaba süzülerek(et suyu atılmamalı) etler kemiklerinden ayrılıp bir kap içerisine konulur ve ufak parçalara bölünür.

3Bu işlemden sonra pirinçler güzelce yıkanıp suyu süzülür. Et suyu derin bir tencereye konularak içerisine de pirinçler ilave edilir. Daha sonra tencere yanan ocağın üzerine konulup pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

4Bu esnada sarımsakların kabukları soyulup havanda dövülür ya da eziciyle ezilir. Sonrasında haşlanan pirinçlerin bulunduğu tencereye sırayla ufak parçalar halinde olan etler, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve baharatlar eklenir.

5Son olarak tereyağı ufak bir tavada eritilip hafif kızdırıldıktan sonra tenceredeki Beyran çorbası içerisine dökülür. Eğer ki istenirse eritilerek kızdırılan tereyağı servis esnasında çorbanın kaselere dökülmesinden sonrada üzerine gezdirilebilir.

6Tencereye tüm malzemeler konulduktan sonra karıştırılarak çorbanın kaynaması beklenir. Çorba kaynadıktan sonra ocak kapatılarak servis edilebilir. Servis edileceği esnada arzuya göre bir tutam maydanoz yıkanıp ince ince doğrandıktan sonra çorba üzerine serpilerek sofradakilere ikram edilebilir. Ayrıca acı sevenler için kırmızı pul biberde yanında servis edilebilir. Gaziantep’ in yöresel çorbası değişik tatlar sevenler için ideal olacaktır.

Beyran Çorbası Yöresel Videosu

Özet
recipe image
Yemek Adı
Beyran Çorbası Yöresel
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman

Yorumlar

30 Mayıs 2017

Yorumlarınızı bekliyorum...