Çikolatalı Ganaj Nasıl Yapılır

Yayınlanma Tarihi: 10 Ocak 2018 Ekleyen: admin


Hazırlık süresi: 10 dk.
Pişme süresi: 10 dk.
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Çikolata rüyaları süsleyen bir tatlı. Çocuklar için vazgeçilmez gibi gözükse de yetişkinler için de çikolata farklı bir boyuttur. Her yaşta çikolata seven insanlar için çikolatalı ürünler ağız sulandırır. Renk renk paketler çeşit çokluğu hepimiz için çikolataların büyülü dünyasıdır. Çikolatanın mutluluk hormonu salgılaması da çok sevilmesine sebeptir. Doğum günü, kutlama pastaları da bu ürünler arasındadır. Özellikle çikolatalı pastaların üzerinde ki ganajlar hepimiz için rüya gibidir. Pastaların üzerinde ki ganaj yapımı zor gibi gözükse de gayet basittir evde yapılabilir. Partiler de pasta haneler de göz kamaştıran ganajlı pastalar ev ortamında da biraz sabır ve uygun ısı şartıyla yapılabilir. Pastalar, kekler, tatlılar hepsinin üstünde altın oran gibi gözüken ganaj aslında ganache adıyla da bilinir. Malzeme gereksinimi ve maliyeti oldukça az olan bu tarif de önemli olan ısı derecesidir. Uygun ısıda pişme süresi tamamlanan ganaj yapımı basit fakat dikkat gerektiren bir tariftir.

ÇİKOLATALI GANAJ YAPIMI İÇİN GEREKLİ MALZEMLER:

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 200 gr kuvertür çikolata( bildiğimiz kalıp çikolata) çikolata olarak damak tadınıza uygun olarak bitter, sütlü, beyaz veya meyveli çikolatalar kullanabilirsiniz.

ÇİKOLATALI GANAJ NASIL YAPILIR?

1Çikolataları küçük parçalar halinde kırın.

2Sos tenceresi gibi veya küçük bir yemek tenceresinde ateşin en kısık seviyesinde çikolatalar ve krema yavaş yavaş eritilir.

3Çikolata eridikten sonra ocaktan alın ve kendi halin de bir dakika bırakın.

4Üzerinden hava geçirmeyecek bir kaba alıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.

5Buzdolabından çıkardıktan sonra istenilen şekilde kullanılabilir.

6Püf noktası olarak içerisine 1 çay kaşığı yağ damlatmak ganajın parlak olmasını sağlar. Parlaklık oranı daha fazla olsun düşüncesi ile fazla yağ konulmamalıdır.

Çikolatalı Ganaj Nasıl Yapılır Videosu

Özet
recipe image
Yemek Adı
Çikolatalı Ganaj Nasıl Yapılır
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman

Yorumlar

10 Ocak 2018

Yorumlarınızı bekliyorum...