Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi

Yayınlanma Tarihi: 24 Mart 2017 Ekleyen: admin


Hazırlık süresi: 10 Dakika
Pişme süresi: 15-20 Dakika
Kaç Kişilik: 6-7

Tarhana çorbası Türk mutfağının vazgeçemediği lezzetler arasındadır. Türkler Orta Asya’dan göç ederken tarhanayı da yanlarında getirmeyi unutmamışlar. Söylentilere göre tarhananın hikâyesi şöyledir. Vaktiyle hükümdar veziri ile birlikte iftar saati gelip ezan okunmaya başladığında bir fakirin evine misafir olmuşlar. Misafir hükümdara çorba ikram etmiş. Hükümdar ev sahibine “ Ne çorbasıdır bu?” diye sormuş. Ev sahibi hükümdara “Dar hane çorbasıdır” diye yanıt vermiş. Tel şehriyeli tarhana çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir tüm detayları aşağıda bulabiliriz.

Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 çorba kaşığı toz tarhana
  • 2 çorba kaşığı tel şehriye
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım çorba kaşığı salça
  • 6 bardak su
  • 1-2 tatlı kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı tuz

NOT: Arzu edenler suyun bir kısmının yerine et suyu ya da tavuk suyu ekleyebilir.

Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı

1Tel şehriyeli tarhana çorbası tarifi için öncelikle belirtilen miktardaki tarhana ile içme suyu sıcaklığındaki 1 bardak suyu derin bir kap içerisinde karıştırın. Ardından pişirme tenceresini ocağa koyana kadar bir süre bekletin.

2Tarhana çorbası için tencereyi ocağın üstüne koyun ve altını kızdırın. Sıcak olan tencerenin içine 1 çorba kaşığı tereyağı ile yarım yemek kaşığı salçayı koyarak kavurun.

3Kavrulan salçanın üzerine kalan suyumuzu ve beklemeye aldığımız sulandırılmış tarhanayı ekleyin. Kaynayıncaya kadar orta ateşte pişirin.

4Çorba kaynamaya başladığında içine 2 çorba kaşığı tel şehriyenizi ekleyin ve tel şehriyeli tarhana çorbanızı kısın ateşte karıştırarak pişirin.

5Sonra çorbanın tuzunu ekleyin ve çorbanızı ocaktan alın. Çorbaları kâselere koyduktan sonra üzerine nane ekleyin ve sıcak olarak servis edin.

Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi Videosu

Özet
recipe image
Yemek Adı
Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman

Yorumlar

24 Mart 2017

Yorumlarınızı bekliyorum...