Beyaz Lahana Turşusu Tarifi

Yayınlanma Tarihi: 13 Kasım 2017 Ekleyen: admin


Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişme süresi: –
Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Sunduğu lezzetin yanı sıra içerisinde vitamin ve mineraller ile birlikte birçok önemli faydası bulunan lahana turşusu, farklı birçok şekilde hazırlanabilmektedir. Yapım aşaması tamamlandıktan sonra bir süre beklemesi gereken beyaz lahana turşusu, sonrasında harika lezzeti ile birlikte özellikle kış aylarında, sofralardaki yerini alıyor.

Beyaz Lahana Turşusu İçin Gerekli Malzemeler :

  • 1 tane küçük ebatta beyaz lahana
  • 6 tane havuç
  • 1 avuç kadar nohut
  • 1 baş sarımsak
  • 2 kaşık turşu tuzu
  • 1 bardak üzüm sirkesi
  • Birkaç kaşık tuz
  • Kavanozun dolmasını sağlayacak kadar içme suyu.

Beyaz Lahana Turşusu Tarifi :

1İlk olarak lahanaları büyük büyük doğrayın. Doğradığınız lahanaları tuz ile güzelce ovun. Bu lahanaların daha az yer kaplamasını sağlayacaktır. Sonrasında yumuşamış olan lahanaları yıkayın ve süzün. Havuçları da soyun ve uzun uzun doğrayın.

2Turşu için hazırlamış olduğunuz kavanozu elinize alın ve en altı bölümüne bir avuç nohutu koyun. Sarımsağın yarısını üzerine koyun. Sonra üzerine yine lahanaların yarısını ekleyin ve bastırarak iyice yerleşmesini sağlayın. Uzun şekilde doğramış olduğunuz havuçları da kavanozun kenarlarına doğru yerleştirin. Lahanaların üzerine sarımsağın kalan kısmını koyun ve kalan diğer lahanaları da kavanozun içine doldurun. Malzemelerin tümü bitene dek bu şekilde doldurma işlemini tamamlayın.

3Doldurma işlemi bittikten sonra tuz, sirke ve şekeri malzemelerin üzerini geçecek kadar kavanoza su koyup ilave edin. Kavanozun ağzını iyice kapatın. Güneş görmeyen bir yerde 15 gün boyunca hiç ağzını açmadan beklemesini sağlayın. Turşunun ağzını açtıktan sonra yine serin bir yerde muhafaza edin. Beyaz lahana turşusu artık hazır.

Afiyet olsun.

Beyaz Lahana Turşusu Tarifi Videosu

Özet
recipe image
Yemek Adı
Beyaz Lahana Turşusu Tarifi
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman

Yorumlar

13 Kasım 2017

Yorumlarınızı bekliyorum...