Keçi Peyniri Tarifi

Yayınlanma Tarihi: 20 Nisan 2019 Ekleyen: admin


Hazırlık süresi: 0
Pişme süresi: 0
Kaç Kişilik: 0

Peynir hem içeriğindeki mineral ve vitaminler hem de kendine has süt lezzetiyle her öğünde tüketilebilecek sağlıklı ve leziz bir süt ürünüdür. Protein ve kalsiyum deposu olan peynirin sayısız çeşidi var. Ana malzemesi süt olan peynir, değişik merhalelerden geçerek değişik tür ve isimlerle sofralarımıza kadar gelir. Her peynirin özelde tadı farklı olsa da genelde aynıdır; o aynılık da süt tadından gelir. Bu yazıda keçi peyniri tarifini bulacaksınız. Eğer siz de yoğurdunuzu peynirinizi evde doğal işlemlerden geçirerek yapma taraftarıysanız buyurun keçi peyniri nasıl yapılır sorusunun yanıtını okumaya…

Keçi Peyniri İçin Gerekli Malzemeler :

  • 5 kilogram keçi sütü
  • 1 çay kaşığı maya
  • Peynirin suyunu süzdürmek için temiz bir tülbent
  • Çelik yahut cam tencere
  • 1 litre su için 150-200 gram tuz

Keçi Peyniri Yapılışı :

  1. Sütü bir tencereye alın ve 25-30 dakika pişirin.
  2. Ocağın altını kapatın ve sütün ısısı 30-35 dereceye düşene kadar bekletin.
  3. 1 çay kaşığı peynir mayasını bir bardağa koyun ve üzerine süt ilave ederek seyreltin.
  4. Seyrelttiğiniz mayayı süte ilave ederek karıştırın ve tencereyi temiz ve kalın bir havluya sarıp, yaklaşık 3- 3,5 saat dinlendirin.
  5. Mayalanma neticesinde bir pıhtı oluşacak. O pıhtıyı tencerede 4’e yahut 8’e bölün ve bu pıhtıları tülbent içine alın.
  6. Pıhtının içindeki peynir suyu hızlı bir şekilde süzülecektir. Bunu kolay yapabilmek için üzerine ağırlık koyabilirsiniz.
  7. Süzdürdüğünüz peyniri istediğiniz ebatta kesin. 8-10 cm. olabilir. Kestiğiniz peynirleri 20’lik tuzlu sudaasgari 5 saat bekletin. Tuz oranı azaldıkça peynirin setliği de azalacaktır.
  8. Keçi peyniri yapım evreleri bu şekildedir.

Bu arada elde ettiğiniz peynir suyunu harlı ateşte karıştırarak ısıtın ve biriken loru büyükçe bir süzgeç yardımıyla alın. Peynir altı suyunu dökmeyin, hamur işlerinde kullanabilirsiniz.

Özet
recipe image
Yemek Adı
Keçi Peyniri Tarifi
Yayın Tarihi
Hazırlık Süresi
Pişme Süresi
Toplam Zaman

Yorumlar

19 Nisan 2019

Yorumlarınızı bekliyorum...